5-dnevni izziv odkrivanja zakladov Slovenske Bistrice

5-dnevni izziv odkrivanja zakladov Slovenske Bistrice

Slovenska Bistrica je polna različnih znamenitosti in tipov naravnih lepot, zato ljubitelji dogodivščin vabljeni na 5-dnevno raziskovanje. Vsak določen dan se odpravite na sprehod in odkrivate zaklade, ob tem pa je priporočljivo, da s seboj prinesete dobro voljo, vztrajnost, prigrizke in tekočino. Ob vsakem dnevnem izzivu si pomagate z zemljevidom, označenimi potmi, odkrijete zaklad in ste vabljeni, da ob njem napravite postojanko, kjer občudujete zaklad in obenem tudi kaj prigriznete. Lahko si prinesete s seboj tudi kakšno koco za na travo.

Prvi dan ste vabljeni na iskanje 1. zaklada, imenovanega Bistriški grad. Po prihodu si ogledate grad od zunaj. Nato pa lahko greste tudi na ogled notranjosti. Na gradu se odvija veliko različnih zadev. Imajo stalne razstave, kulturne prireditve, razne koncerte, nastope, predstave, celo tudi predavanja. Ob občudovanju naredite tudi kakšne fotografije za spomin.

Drugi dan je namenjen iskanju 2. zaklada, imenovanega Bistriški vintgar. Ta je še posebej edinstven zaradi vseh svojih naravnih lepot. Lahko si privoščite daljši sprehod, pri tem pa gledate oznake. Po nekaj času sprehajanja pridete do prekrasnega Bistriškega slapa. Lahko si ga ogledate tudi od blizu. Po občudovanju in poslušanju šumenja vode se lahko odločite za postanek ali pa nadaljujete s hojo in si ogledate še ostale kotičke narave.

Tretji dan nadaljujete z raziskovanjem Bistriškega vintgarja in iščete 3. zaklad, imenovan Maroltova jelka. Po označeni poti nadaljujete kjer ste bili 2. dan in sledite potki vse do debla, kjer je včasih stala najdebelejša jelka tega dela Evrope. Ker se nahaja v gozdu se boste skozi sprehod naužili veliko svežega zraka in si nabrali nove energije.

Četrti dan je namenjen iskanju 4. zaklada, imenovan Sveti Trije kralji. Gre za priljubljeno atrakcijo idealno za ljudi, ki radi odhajajo na pohode. V bližini cerkve svetih Treh kraljev je penzion Jakec. V neposredni bližini Treh kraljev pa je tudi smučišče, ki postaja vedno bolj popularno.

Zadnji dan pa iščete 5. zaklad, imenovan Črno jezero. Črno jezero je dejansko črno kljub temu, da je voda kristalno čista. Na dnu jezera se namreč kopičijo organski odpadki rastlin, živali in to ustvari debelo plast temnega mulja, zaradi katerega je jezero črne barve.

V primeru, da ste željni odkrivanja novih zakladov Slovenske Bistrice je teh še kar nekaj, ki so vredni ogleda.

 
Rezerviraj igrišče